Осемгодишна присъда на ученик за убийство в Смолян
Осемгодишна присъда на ученик за убийство в Смолян / Дарик архив
На 8 години затвор бе осъден 18-годишният Антон Петков, за убийството на 24 – годишният Никола Мавродиев. Подсъдимия се призна за виновен, което позволи да се намали присъдата с една трета от поисканата от обвинението. Присъдата бе постановена от Окръжен съд Смолян.
Припомняме ви, че на 27 декември към 5.00 ч. сутринта на бул. "България" в Смолян, е възникнал конфликт между Антон Петков и Никола Мавродиев, на 24 години, които малко по-рано посетили едно и също нощно заведение в града със свои приятели. Петков е бил придружаван от 20-годишната си приятелка.
Двете компании се засекли на моста от пешеходната зона на бул. "България" в центъра на града. Петков и Мавродиев си разменили реплики. Между двамата е възникнало сбиване пред множество свидетели.
До момента е установено, че Петков е нанесъл няколко удара с нож в бедрата и един в коремната област на Мавродиев, като последният засегнал централен кръвоносен съд - коремна аорта. Пострадалият е починал на път за болницата.
Приятелката на Петков се опитала да предотврати конфликта, но също била ранена с ножа в бедрото, неволно от Петков. Оказана й е лекарска помощ и няма опасност за живота й. Антон Петков е бил задържан около един час след инцидента пред болницата в Смолян, където е завел пострадалото момиче, за да й бъде оказана медицинска помощ.
Първоначално той е изхвърлил ножа, за да не бъде открит в него, но след това е съдействал и посочил къде се намира. Извършен е оглед на мястото и оръжието е иззето. Антон Петков е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".