Огромният пожар във Войводиново е локализиран, пожарникарите гасили пламъците цяла нощ (СНИМКИ)

Огнеборци продължават да дежурят на място

Огнеборци продължават да дежурят на място
Големият пожар, който изпепели цех за месо в завод в пловдивското село Войводиново, е локализиран. Рано сутринта огнеборците са продължили да гасят няколко останали малки огнища от пожара. Днес ще започнат огледите за изясняване на причините за инцидента.

Сигналът за пожара беше подаден вчера към 18:30 ч. По информация на полицията той е избухнал в помещение за преработка и пакетаж.

Голям пожар във Войводиново, запали се цех за месо (СНИМКИ)

Пламъците са тръгнали от работното помещение зад административната сграда на фабриката, след като служителите вече са си били тръгнали. Поради това, че конструкцията на обекта е от термопанели, пожарът бързо се разпространява по тях и обхваща цялата периферия на обекта, който е с площ от около 8 дка, съобщи директорът на Пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков. 
 

БГНЕСПожарникарите са принудени да зареждат с вода цистерните, тъй като заради пламъците е изключено електрическото напрежение от трафопоста, което от своя страна изключва и напрежението към пожарните помпи на завода. Трите тона вода, с които първоначално са разполагали огнеборците, са свършили много бързо.

Пожарникарите дежуриха цяла нощ във Войводиново (СНИМКИ)
 

БГНЕС


В гасенето на пламъците са се включили 17 пожарни автомобила от Пловдив, Карлово и Съединение.

Обстановката тази сутрин е спокойна, няма опасност от взривове. Във Войводиново има и специалисти за замерване чистотата на въздуха.