/ DarikNews
Главен инспектор Стоил Дрянков - началник на пожарната в Стамболийски, стана комплексен победител на областно ниво в Пловдив в конкура "Пожарникар на годината". Той бе отличен като ръководител на екипите, които гасиха миналата  година пожара, тръгнал от сухи треви край Двореца Кричим. Тогава изгоряха над 400 декара сухи треви, но огнеборците от Стамболийски и Пловдив успяха да овладеят огнената стихия и да не допуснат тя да се разпространи в горския фонд и да нанесе непоправими щети на горите и дивеча в района.

Голям пожар избухна в землището на двореца Кричим

Стоил Дрянков е беше награден с плакет и почетна грамота от директора комисар Георги Мангараков. Той работи от 23 години в системата на МВР и пожарната, като е започнал от най-ниското ниво. 

DarikNews

Награди получиха също Божил Тодоров, началник група в Първа пожарна в Пловдив и Сашо  Янаджиев от пожарната в Асеновград. Двамата са първенци в категория „Пожарогасителна и спасителна дейност. По линия на „Контролна дейност“ с най-високи резултати е  отличен и инспектор Иво Кабадозов от Втора РСПБЗН – Пловдив.  За съществен принос и активно участие в акции за осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението плакет и грамота получи и ръководителят на групата по височинно-спасителна дейност в Доброволното формирование „Пловдив 112“ Павел Щипков.

Всички победители са номинирани и за наградите в националния етап на конкурса "Пожарникар на годината", който тази година се провежда за 25-ти път. 

DarikNews

Парични премии получиха и огнеборците от пловдивския отбор по пожаро-приложен спорт, които миналата година спечелиха Републиканското първенство. Двама от тях -  Пламен Писков и Михаил Костов, представиха страната ни и на олимпийските игри по пожаро-приложен спорт в Саратов, Русия, където, заедно с националния отбор, спечелиха трето място в щафетата 4х100 м с препятствия. Наградите им бяха връчени от председателя на Националната спортна асоциация по пожаро-приложен спорт Димитър Бришимов. Премия получи и треньорът им Калоян Нанев.

DarikNews