Обвиниха сводник, пласирал проститутки за 100 лева на час
Обвиниха сводник, пласирал проститутки за 100 лева на час / DarikNews.bg, архив

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 50-годишен мъж за сводничество, съобщиха от институцията.

Калин В. е и набирал и транспортирал жени цел да бъдат използвани за развратни действия при условията на опасен рецидив. Обвиняемият е бил осъждан за сводничество, като е бил освободен от затвора през юли 2015 г., когато излежал наказание „лишаване от свобода“.

След като напуснал затвора той започнал да публикува в различни интернет сайтове обяви за предлагане на компаньонки за сексуални услуги. Той посочвал мобилен телефон, на който клиентите да се обаждат. В обявите включвал снимка на момиче и изброявал предлаганите сексуални услуги, като цената за един час била 100 лева и се увеличавала спрямо исканите от клиента „допълнителни екстри“.  Поръчките приемал той или някоя от компаньонките, на която имал доверие. Жените били превозвани до посочени от клиентите адреси с автомобили на обвиняемия. Практиката била част от заработената сума да се поделя между обвиняемия и жената. По делото е установено, че Калин В. използвал за предоставяне на сексуални услуги три жени, на възраст от 23 г. до 25 г.

На 28 май 2016 г. трима турски гражданин се обадили по телефона на  обвиняемия и поръчали три жени за сексуални услуги. Мъжът повикал свой познат, с когото закарали две от жените с автомобил до посочен адрес в центъра на  Пловдив. По-късно Калин е бил задържан от полицията. Разпитан в хода на досъдебното производство, той се е признал за виновен.

Делото е насрочено за разглеждане през февруари, 2017 г. По искане на Районната прокуратура в града под тепатата на обвиняемия е наложена съдебна забрана за напускане пределите на Република България.  Към момента той изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в затвора по друго дело.