/ / арест / ThinkStock/Getty Images

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж за побой.

Четирима в ареста след сбиване в Асеновград

На 17 май пострадалият бил със свой познат на басейн край Пловдив. Към 13,30 часа той останал сам и започнал да преглежда мобилния си телефон. В това време към него се приближил обвиняемият, който бил придружен от три лица, неустановени по делото. С.Т. се насочил към пострадалия  и започнал да му нанася удари в областта на главата и да крещи и пита: „Къде са другите?“. В същото време едно от неустановените лица също го ударил. Другите двама гледали отстрани случващото се.

През цялото време пострадалият се опитвал да се предпази от ударите и викал към обвиняемия, че е станала грешка и той не е този, когото търсят. В това време мъж, който работел като спасител на басейна, се приближил и попитал какво се случва, но бил предупреден да не се намесва, за да не пострада.

Задържаха младеж в Раковски за побой

След това обвиняемият и придружаващите го три лица се оттеглили в посоката, от която били дошли. Действията на С.Т. били видени от свидетели, които останали силно възмутени, като бил подаден сигнал в полицията.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила описаните по-горе травматични увреждания. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.