/ netinfo
Трансфер в размер на 3 720 000 лв. бе одобрен от Министерски съвет по бюджета на община "Марица“ за ремонта на Голямоконарско шосе. Пълното име на проекта е „Реконструкция на пътно кръстовище - Пътна връзка „Пловдив - АМ „Тракия“ (възел „Запад“)“ с път за село Радиново и Индустриална зона „Марица“.

Ремонтират Кукленско шосе догодина

Съоръжението е първи етап от големия проект за реконструкция и разширение на Голямоконарско шосе. Той обхваща участъка от бул. „Дунав“ до транспортен възел „Царацово“ и кръстовището за Индустриална зона „Марица“ и е на територията на общините Пловдив и „Марица“.

Ремонтът на съоръжението е важен, защото ще осигури транспортните връзки на Индустриална зона „Марица“ с АМ „Тракия“ , както и с град Пловдив и Околовръстния път за Асеновград.

Подменят хидроизолацията на дъното на Пеещите фонатни

Паралелно с изграждането на кръстовището ще бъдат подменени всички подземни комуникации и ще бъде поставена нова тръбно-канална мрежа. По този начин при следваща подмяна на кабели няма да се налага ново разкопаване.

До края на годината се очаква да бъде издадено и строително разрешение за обекта. Реконструкцията ще стартира през април  и ще приключи до октомври следващата година.

Средствата се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 г. Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов заяви, че лично ще контролира изпълнението на този проект от национално значение и благодари на правителството за отпуснатите средства.