Нови мащабни проекти за над 1,5 млн. лв. преобразяват „Тракия“
Нови мащабни проекти за над 1,5 млн. лв. преобразяват „Тракия“ / Петър Тодоров, Дарик Пловдив
700 са подадените молби за платени паркоместа в района
Костадин Димитров
96253
Костадин Димитров
  • Костадин Димитров
Проекти на стойност над 1,5 милиона лева ще реализира тази година администрацията на Тракия“. Това съобщи в студиото на Дарик кметът на района Костадин Димитров. За целта ще бъде обявена голяма обществена поръчка, която ще е за ремонт на  микрорайон А12 и за довършването на паркинга пред бл. 322 в жилищния квартал, каза още Димитров.
 
Очакванията на кметската администрация са през тази година да бъде проектиран многоетажният паркинг, който ще бъде изграден в „Тракия“ и който се очаква да е с височина от над 5 етажа.

Част от средствата, с които ще разполага администрацията на „Тракия“ през тази година, са за зелената система. Нов парк с атракции ще бъде изграден до ж.к. „ Елит“.
 
Две улици ще проектира администрацията на кметството – в микрорайоните А12 и А9.
 
700 пък са подадените молби за платени паркоместа в района, но администрацията ще успее да удовлетвори през тази година 300 от тях, подчерта още Димитров.
 
Рекордните над 3000 участници и десетки хиляди гости пък се очаква да дойдат в парк „Лаута“ на третия Народен събор, който тази година ще се състои на 12 и 13 май - събота и неделя.
 
Освен събора, в парка ще се проведе и фестивала на балканската скара „Пловдив мези“- И за двете събития има отпуснато финансиране от Културния календар на града.
 
Още за амбициозната капиталова програма на районния кмет Костадин Димитров, чуйте в звуковия файл