/ iStock/Getty Images
"Към момента нямаме нови огнища на коронавирус на територията на Пловдивска област, повечето от случаите не са свързани, но се проучват контактните". Това е казала областният управител на Пловдив Дани Каназирева, цитирана в съобщение до медиите. По думите й, в последните дни се е увеличил броят на хората, които по желание си правят тест за коронавирус. Ситуацията се следи и анализира всекидневно.

Областният кризисен щаб на Пловдив въвежда строги мерки за публичните събития

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на областта, е 498. Настанените в болница през последните два дни са шестима, с които общият брой на лекуваните там става 59. Оздравелите пациенти са 122-ма, като за последните 48 часа са 14. На домашно лечение са 304 души. Данните са на РЗИ-Пловдив, предоставени на Областния кризисен щаб. Сред новите случаи най-младият пациент е на 19 години, той е хоспитализиран; а най-възрастният е мъж на 82 години - на домашно лечение.

Отпускат средства за детска болница в Пловдив

Сред новорегистрираните има трима служители на фирма за обработване на документи за чужбина, като там се извършва проучване и са дадени указания за противоепидемични мерки от РЗИ. Има и нов случай - мъж, който е бил на футболен мач в столицата, той е в домашна изолация.
БТА