Награждават учители в навечерието на Световния ден на водата
Награждават учители в навечерието на Световния ден на водата / Дарик архив

РИОСВ – Пловдив и община Пловдив ще връчат грамоти на учители, взели активно участие в екологични кампании, проведени през 2015 година. Идеята е да се удостоят с внимание преподаватели, които ангажират вниманието на децата с опазване на околната среда и възпитават отговорни граждани с грижа към природата.

В екологичните кампании на РИОСВ – Пловдив през 2015 година са се включили над 1800 деца и учители от 25 населени места. От началото на учебната 2015/2016г. РИОСВ – Пловдив съвместно с общината стартира кампания „Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив!“ в училища и детски градини, която се радва на успех.

Целта на кампанията е да създаде навици у децата за разделно събиране на отпадъци и да привличат своите родители към тази дейност, да се научат да се движат пеша или с колела по велоалеите, изградени в кварталите на града, да приканват родителите си по-рядко да ползват автомобилите си, да се отопляват в домовете си на парно, газ или електричество, да спазват екологосъобразен начин на живот.

Награждаването ще се състои от 13 часа във фоайето на  Дома на културата „Борис Христов“. Проявата е съвместна инициатива на РИОСВ – Пловдив, Община Пловдив и Дом на културата „Борис Христов“ и се организира в навечерието на Световния ден на водата – 22 март.