Над 25 души в Пазарджишко с фрактури заради леда
Над 25 души в Пазарджишко с фрактури заради леда / Dariknews.bg

Като -10 градуса се усеща студът в Пазарджик, въпреки, че термометърът показва -2 градуса. Основните пътни артерии в областния град са почистени. Всички пътища в Пазарджишка област са заледени и това създава затруднения в междуградския транспорт. Автобусите от и за Пазарджик се движат със закъснение. Настилките, в цялата област, се почистват и опесъчават. По пътя Пещера-Доспат всички автомобили трябва да се движат задължително с вериги, а товарните да бъдат без ремаркета и полуремаркета. Ограничението за товарните автомобили, в сила от тази сутрин, е и за пътищата във велинградска община, като в района веригите не са задължителни.

Температурите, тази сутрин в областта, са били от -2 до -11 градуса, като отново най-студено е било в района на местността „Каратепе".

Над 25 са регистрираните случаи на фрактури на крайници на пешеходци от Пазарджик за последните 24 часа по данни на Спешна помощ. Причината за огромния брой пострадали са заледените второстепенни улици и тротоари в областния град. От общината напомнят, че задължението на собственици и наематели на търговски обекти е сами да почистят терените около тях. Същото е изискването и към живеещите в блокове и кооперации.