Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Асеновград-Кърджали
Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Асеновград-Кърджали / Дарик архив

Шофьор загина при катастрофа на пътя между Асеновград и Кърджали. Сигналът е подаден към 11.30 часа в петъчния ден.

По предварителни данни, край село Новаково се сблъскали лек автомобил „ВАЗ“ и товарен автомобил „Мерцедес“. При удара на място издъхнал 62-годишен мъж от кърджалийското село Полянец, който управлявал колата.

Водачът на микробуса, на 57 години от село Червен, е тестван за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. Заради тежката катастрофа движението в района е било затруднено часове наред до късния следобед.

Причините за възникване на тежкия инцидент са в процес на изясняване. Работата продължават служители на РУ – Асеновград.

Дрогиран шофьор пък бе заловен вчера в Пловдив. Към 4 часа на бул. „Санкт Петербург“ било установено, че 31-годишен мъж от града е седнал зад волана на лек автомобил „Сузуки“ под въздействието на амфетамин. Същата вечер, около 21.50 часа друг пловдивчанин, на 40 години, бил засечен на ул. „Елин Пелин“ да управлява лек автомобил „ВАЗ“ след употреба на алкохол – 1,34 промила. С полицейски заповеди двамата нарушители са задържани за едно денонощие. Образувани са бързи производства.

Двама мъже са задържани в Първо РУ за притежание на наркотици. Около 1 часа вчера на ул. „Бачо Киро“ в областния град служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Хонда“. В колата, управлявана от 30-годишен жител на Раковски, били открити 0,908 грама марихуана. От съгражданина му, на 31 години, са иззети 0,200 грама амфетамин. Мъжете са отведени за 24 часа в районното управление. Срещу тях са образувани бързи производства. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.