Вдъхновение
Вдъхновение / Thinkstock/Getty Images
Седмица на Вдъхновението
95164
Седмица на Вдъхновението
  • Седмица на Вдъхновението
Първа по рода си „Седмица на вдъхновението“ организира Пловдивският културен институт (ПКИ). Тя ще се проведе от 13 до 19 ноември. Един от основните акценти в програмата е работата с младите хора.
 
Какво ги вдъхновява, кое осмисля дните им, как виждат развитието си във времето и какъв би бил личният им принос към другите? На тези въпроси ще търсят отговорите други млади и успели хора сред учениците в няколко пловдивски училища – Ивелина Червенакова, Калина Гаева, Пламен Попов, Даниела Костова, Лилия Тодорова и Евгени Генчев.
 
В кулминацията на Седмицата – през Уикенда на вдъхновението (18 и 19 ноември) има много работилници, предвидени за най-малките. Входът за всички деца е свободен, уточни за Дарик директърът на ПКИ и преподавател по духовни практики Марияна Стракова.
 
В предстоящата Седмица на вдъхновението всеки би могъл да намери нещо полезно за себе си и за своите близки. Артисти, музиканти, танцьори, художници, лектори, преподаватели и треньори ще споделят знания, опит и вдъхновение от 13 до 19 ноември.
 
Проектът се реализира от Фондация „Пловдивски Културен Институт“ с подкрепата на Община Пловдив, Дарик радио, Мултиспорт, ISIC, Промяна.
 
Това е платформа за себепознание и мотивация, но също така и за придобиване на нов опит и умения в различни сфери на живота. Събитието е синтез между изкуство, образование и психология, който събира заедно хора от различни култури, възрасти и социален статус.
 
Цялата програма на събитието може да проследите на сайта на ПКИ или на фейсбук страницата му.
 
Чуйте и интервюто в приложеното аудио.