Местната администрация готви конкурс за управител на „Колодрума“
Местната администрация готви конкурс за управител на „Колодрума“ / снимка: БГНЕС

В момента, в който решението на местния парламент за създаване на общинско предприятие “Многофункционална спортна зала“ влезе в сила, ще започнем процедури за избор директор на ОП-то, който да управлява залата. Това заяви за Дарик радио кметът на Пловдив Иван Тотев.

По думите му това ще стане чрез провеждането на конкурс, чиято цел е да бъде избран човек с много добри мениджърски качества.

„В момента нямам никаква идея, кой може да изпълнява тази длъжност“, заяви още Тотев.

Той разказа още, че предстоят тежки процедури за оформяне на договорите за наем на различните зали в „Колодрума“, както и да се уточни, какви ще са правата и отговорностите на онези, които ще наемат залата. Всичко това ще отнеме няколко месеца и едва след Нова година общината ще излезе с една ясна ценова политика, която да е по-добре детайлизирана и с повече възможности за различни услуги, които спортното съоръжение да предлага.

Тотев коментира още, че една от първите задачи на новото общинско предприятие, ще бъда да започне процедури за конкурс за име на залата. По думите му бъдещият „кръстник“ на залата ще трябва да плаща между 500 и 700 хил.лева годишно.

На последната сесия на местния парламент съветниците гласуваха създаването на ОП“Многофункционална спортна зала“ с 13 човека персонал.