Лиляна Павлова реже лентата на ремонтирани пътища край Смолян
Лиляна Павлова реже лентата на ремонтирани пътища край Смолян / dariknews.bg/архив

Основно ремонтираните пътни участъци от Смолян до Пампорово и Стойките официално ще бъдат открити днес. Очаква се на събитието да присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, съобщиха от АПИ. Има вероятност на събитието да присъства и министър-председателят Бойко Борисов, съобщиха пък от пресцентъра на община Смолян.

Церемонията ще се състои от 14:00 часа, при разклона на пътя за Пампорово и Стойките, край Смолян. Двата участъка са рехабилитирани в лот 27 от втория етап на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „АПП Лот 27“, в което са: „Пътища Пловдив“ АД и „Агромах“ ЕООД. Стойността на договора е 23 133 699, 57 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Трансконсулт-БГ“ ООД. Техният договор е за 144 000 лв. с ДДС.

Освен това министър Лиляна Павлова ще направи и обход на обновената градска среда и един от санираните по програмите на МРРБ многофамилни жилища в Смолян.