/ DarikNews
Пъстро Дионисиево шествие впечатли пловдивчани, туристите и гостите на града под тепетата днес по обяд. Кукери от селата Отец Паисиево и Златитрап, двайсетина гайдари, танцьори и певици от фолклорен ансамбъл „Еподай“ преминаха като пъстра броеница по Главната на Пловдив от Римския стадион до площада пред общината.

DarikNews

DarikNews

DarikNews

Хлопките на кукерите огласиха центъра на града, а десетките минувачи снимаха дефилиращите танцьори и гайдари. След това всички се насладиха на изпълненията на ансамбъл "Еподай" в пространството пред стълбите на Каменица, а след това и на пл. "Стефан Стамболов". Там ги очакваше 50-литрово буре, пълно с мерло, което бе раздадено на присъстващите напълно безплатно. 

Дионисиево шествие Пловдив
DarikNews

DarikNews

Традиционното Дионисиево шествие разтърси града три дни преди началото на „Винария 2020“. Престижната винарска изложба ще бъде открита на 19 февруари и ще продължи до 23 февруари в Пловдивския панаир.
 
 
Дионисиево шествие в Пловдив в навечерието на "Винария" 2020

Дионисиево шествие в Пловдив в навечерието на "Винария"2020.

Публикувахте от DarikNews.bg Пловдив в Неделя, 16 февруари 2020 г.

Заедно с "Винария" ще се проведат също изложбата за храни и напитки "Фудтех", както и изложението "Вкусове от Италия". Освен това гостите на Панаира ще могат да разгледат и експонатите на селскостопанската изложба "Агра". 

Дионисиево шествие за началото на „Винария 2020“ в Пловдив