/ netinfo
Искан подкуп от 150 лева за прикриване на незаконен добив на инертни материали е в основата на ареста на Тодор Танковски
Кметът на Войнягово арестуван с подкуп от 150 лева
97864
Кметът на Войнягово арестуван с подкуп от 150 лева
  • Кметът на Войнягово арестуван с подкуп от 150 лева
Искан подкуп за прикриване на незаконен добив на инертни материали е в основата на ареста на кмета на карловското село Войнягово. Досъдебно производство за укривателство с цел имотна облага наблюдава Районната прокуратура в Карлово спрямо 24-годишния Тодор Танковски, който вчера беше задържан за 24 часа.
 
Делото е образувано по сигнал на свидетел, който е заявил,  че младият кмет е поискал сума в размер на 150 лева, за да помогне на лице, което е разследвано за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на Войнягово.
 
Арестуваха кмета на карловското село Войнягово

Уговорката е парите да се предадат от свидетеля на Танковски
вчера на паркинг в центъра на Карлово. Веднага след срещата между двамата управляваният от кмета на Войнягово автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лв., в купюри от 20 и 10 лева. Той заявил, че сумата е за нуждите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилния телефон на Танковски, от който се е водела комуникацията между лицата.
 
Кметът на селото е привлечен като обвиняем. С постановление на Районна прокуратура-Карлово Танковски е с взета мярка за неотклонение „подписка“.

Ако вината му бъде доказана, го грози затвор до 5 години.