Кандидатът за кмет на АБВ ще бъде ясен до края на месеца
Кандидатът за кмет на АБВ ще бъде ясен до края на месеца / снимка: dariknews.bg
Кандидатът на АБВ за местните избори ще стане ясен до края на месеца
78964
Кандидатът на АБВ за местните избори ще стане ясен до края на месеца
  • Кандидатът на АБВ за местните избори ще стане ясен до края на месеца

Кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив ще бъде един от основните претенденти на предстоящите местни избори. Това заяви в ефира на Дарик областният координатор на АБВ Владимир Маринов. Той уточни, че името му ще стане ясно най-вероятно след националната конференция на партията в края на месеца.

Всички проекти, които се развиват в момента в града, като Многофункционалната спортна зала, зоологическата градина, транспортният проект, изграждането на 40 км велоалеи, Небет тепе и др., трябва да се случват и да се завършат, но 90% от тях се изпълняват приоритетно от 1-2 фирми, коментира Маринов.

Градът има голям проблем с вътрешните квартали и считаме, че средствата по оперативните програми трябва да се концентрират върху подобряване качеството на живот в отделните жилищни райони на града, смятат от АБВ. От еврофондовете за „интегрирано и градско развитие“ се очаква Пловдив да получи близо 100 млн. лв.

Държавата не трябва да продава акциите си от Международния панаир, категорични са от партията на  Георги Първанов.  А формулата за спасяване на летище Пловдив трябва да заложи и на карго полетите. По отношение на Южния обходен колектор Маринов коментира, че е абсурдно да се цитират цифри от 70 до 130 млн. за изграждането му, без изобщо да е изготвен първоначалният проект за колектора.

Владимир Маринов приветства националната класация на Дарик и вестник "24 часа"  „Най-добър град за живеене“ и подкрепи признанието бизнес град за Пловдив, защото, според него, градът и регионът имат всички дадености за бизнес център на България. Не случайно толкова много чужди компании инвестират в Тракия икономическа зона, развитието на аутсорсинг и IT индустрията също има голяма перспектива, допълни той.