Излизат имената на приетите на първо класиране бакалаври в МУ
Излизат имената на приетите на първо класиране бакалаври в МУ / dariknews.bg

Изнасят първо класиране за осем бакалавърски специалности в Медицинския университет в Пловдив. Това са дисциплините „Медицинска сестра", „Акушерка", „Помощник фармацевт", „Рехабилитатор", Медицински лаборант", „Рентгенов лаборант", „Зъботехник" и „Инспектор по обществено здраве".

Кандидат-студентите могат да видят дали са класирани в списъците, които ще бъдат разлепени пред сградата на Ректората на висшето училище или в интернет.

Днес ще бъдат оповестени и имената на приетите кандидат-магистри в специалностите „Медицина" и „Дентална медицина". Те могат да се запишат от утре до 18-ти август в учебните отдели на съответните факултети в университета.  

Приетите бакалаври могат да депозират документи също от утре до 16 часа на 20-ти август. От МУ информират, че записването за специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" ще става в Ректората, ет. 1, стая 11. За останалите шест специалности ще бъде в учебния отдел на Медицинския колеж на ул. „Братя Бъкстон" № 120.

Необходими документи за записване са:

1) Диплома-оригинал за завършено средно образование. За специалността "Управление на здравните грижи" - диплома-оригинал за средно образование и диплома-оригинал за професионално образование;

2) Медицинско удостоверение, издадено от личния лекар;

3) Удостоверение от Районния психодиспансер по местоживеене;

4) Снимки 4 броя - формат 4/6 см;

5) Лична карта, която след проверка се връща;

6) Платена семестриална такса.

Таксата за един семестър в магистърските специалности „Медицина" и „Дентална медицина" е 475 лева. За „Медицинска сестра" и „Акушерка" сумата е 392,50 лева, а за всички останали дисциплини в Медицинския колеж - 370 лева. 

От висшето училище напомнят, че кандидат-студентите, които са класирани в съответните специалности, но незаписали се в определените срокове отпадат от следващите класирания и не придобиват права на студени.