Излизат два нови доклада за нарушения на Петя Гогова
Излизат два нови доклада за нарушения на Петя Гогова / снимка : Дарик Пловдив/ архив

Два нови доклада за нарушения на зам.-кмета по културата Петя Гогова ще представи общинската комисия за разкриване и предиотвратяване на конфликт на интереси. Това заяви за Дарик радио главният секретар на община Пловдив Борислав Инчев, който оглавява комисията.

В единия доклад се произнасяме по казуса с невярно попълнената декларация по член 12, точка 2 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, обясни Инчев. Другият доклад касае сестрата на Петя Гогова, Боряна Дойчинова, която работи като главен инспектор в дирекция „Местни данъци и такси". Там проблемът е, че в качеството си на главен секретар на общината Гогова е подписала увеличение на заплатата на сестра си.

Докладите ще бъдат окончателно завършени утре и най-късно в сряда ще бъдат представени на кмета Славчо Атанасов, който да реши какво да прави, каза още Борислав Инчев. За невярно попълнена декларация по член 12, точка 2 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, законът предвижда административна санкция, обясни Инчев. Моментът с Боряна Дойчинова е по деликатен и предпочитам да не го коментирам засега, категоричен бе Борислав Инчев.