/ Община Пловдив
Глобиха шофьори на градски автобуси в Пловдив с фиш за неспазване на пътните знаци и неправилни маневри днес по обяд. Други три акта са съставени на водачи на рейсове за използване на мобилен телефон по време на управление, съобщиха от ОД на МВР в Пловдив. На още шестима от водачите са съставени фишове за различни нарушения от Закона за движение по пътищата, в рамките на специализирана полицейска операция под тепетата за контрол над водачите на градски рейсове.

Жена пострада при рязко спиране на автобус в Пловдив

Акцията се е провела днес за времето от 11:00 до 15:00 ч. Проверени са 132 автобуса и техните водачи. Констатирани са 15 нарушения по Закона за движение по пътищата. В проверките са участвали служители на охранителна и пътна полиция от ОДМВР Пловдив.

Поредна катастрофа с автобуси в Пловдив, два рейса се удариха на Водната палата (СНИМКА)

В хода на проверките всички водачи на моторни превозни средства от масовия градски транспорт са тествани за употреба на алкохол.

По време на специализираната полицейска операция на територията на областната дирекция са проверявани и други коли, най-вече за висока скорост в рамките на града. Установено е, че 90 автомобила са се движели със скорост, превишаваща максималната разрешена при движение в населено място.

Градски автобус блъсна пешеходка в Пловдив, в него се удари втори рейс

Двама от водачите пък са летели из града с 92 км/ч. по градските улици. Скоростта им е отчетена от техническо средство, уточниха от полицията. Оттам подчертаха, че проверките продължават и контролът върху нарушителите ще бъде завишен.