Гергов: Преговарям с 3 американски IT компании да открият филиали в Панаира
Гергов: Преговарям с 3 американски IT компании да открият филиали в Панаира / снимка: Петър Тодоров, Дарик радио Пловдив
Дарик кафе с Георги Гергов
82350
Дарик кафе с Георги Гергов
  • Дарик кафе с Георги Гергов

Водя преговори с три американски IT компании и една китайска фирма да открият филиали в Международен панаир Пловдив, в които да работят млади специалисти от града и региона. Новината  съобщи  в ефира на  Дарик канидатът за кмет и лидер на БСП Георги Гергов. “Крайно време е на  младите хора в града да се даде светлина в тунела, а не само да се говори какво може да се направи за тях, за да не бягат в чужбина”, коментира той.

БСП ще бъде на балотаж, категоричен е Гергов. В продължение на половин час той отговаря на въпроси на пловдивчани, на живо в предаването “Дарик кафе”, свързани с възможностите за младите хора в града; с развитието на спортните съоръжения и бъдещето на стадион “Пловдив”; с подобряване на инфраструктурата в по-малките квартали на града и повишаване качеството на живот в отделните райони.

По думите на Гергов трябва да се промени цялостната стратегия за развитие на Пловдив, политиката по отношение грижата за възрастните и хората с увреждания. Процентът на пловдивчани, които живеят на прага на бедността, е огромен, отбеляза отново той.

По отношение на разширяване границите на Пловдив, кандидатът за кмет на БСП заяви категорично, че община "Родопи" трябва да се присъедини към територията на града.

Спечелената титла Европейска столица на културата през 2019 е невероятен шанс, който може да компенсира всички пропуски в развитието н а Пловдив през последните 25 години, смята Гергов. Проектите за града и парите от тях трябва да остават за бизнеса тук, а публичните средства трябва да се харчат абсолютно прозрачно, коментира още той.

В "Столипиново" има опасност от създаване на ядро на радикалния ислям и ние политиците се правим, че не го забелязваме, каза още Георги Гергов по повод информацията, че се готви реализирането на проект за изграждане на социално-молитвен дом в ромския квартал. Според него за Столипиново трябва спешно да бъде изготвен Подробен устройствен план и да се направи актуална регистрация на всички, които живеят там.

На въпроса има ли готовност да станете председател на Общинския съвет Гергов отговори, че няма да се наложи, защото той ще е новият кмет на Пловдив. Голяма тишина е настанала, няма дебат за развитието на града, не чувам стратегии; виждам останалите кандидати само по билбордовете и се надявам това да не е заради предварително напазарувани гласове, коментира кандидатът на БСП Георги Гергов.

/Цялото предаване може да чуете в аудио файла към статията/