ГЕРБ изгаря и последния мост към ВМРО - и Цветков хвърля оставка
ГЕРБ изгаря и последния мост към ВМРО - и Цветков хвърля оставка / netinfo

Заместник -кметът по сигурността Димитър Цветков, който е последният представител на ГЕРБ на политическо ниво в общината, ще подаде оставка днес. Това обяви председателят на партията Цветан Цветанов след 3-часово заседание с общинските съветници и ръководството на местната структура малко преди полунощ снощи.

„Нищо не може да промени решението ми”, каза пред Дарик Цветков, който преди 2 седмици задочно получи оферта от кмета Славчо Атанасов да остане в екипа му и след разпада на коалицията ГЕРБ-ВМРО./Още чуй в прикачения звуков файл № 1/

 Оставката на генерала не е само партийно решение. Тя е продиктувана и от факта, че Славчо Атанасов оправдава слабото си управление със своите заместници, обясни лидерът на ГЕРБ и заключи: „Нека сега отговорността да се носи от кмета и от ВМРО и нека пловдивчани знаят кой подмени вота им и вкара БСП и ДПС в управлението. /още чуй в прикачения звуков файл №2/

Дори политическото решение да беше да остана заместник кмет, щях да напусна, коментира от своя страна Цветков, макар че на разширеното заседание с актива на местната структура по-рано той е посрещнал с мълчание призивите да напусне и така „да изгори последния мост” към ВМРО. Заместник кметът заяви, че за вземане на окончателното решение му е повлияло намерението да му бъде отнет ресора транспорт и да бъде даден на бъдещия представител на БСП в общинската управа.
„Не съм за подигравка, аз съм човек с чест и не мога да остана на заплата, но с орязани функции, при положение, че за 10 месеца въведох GPS наблюдение и за сесията на 9 октомври съм внесъл проект за старт на електронното таксуване”, каза Цветков.

Наистина съжалявам за оставката на заместник-кмета по сигурността Димитър Цветков, защото той си вършеше работата добре и с желание, призна кметът Славчо Атанасов пред Дарик, минути след като генералът от ГЕРБ, който той бе поканил да остане в екипа му като експерт, напусна общината. Атанасов добави, че върху заместника му по сигурността вероятно е бил оказан политически натиск.

Цветков ще бъде възстановен като организационен секретар на градската структура на ГЕРБ, е решено снощи. Сваленият като председател на Общинския съвет лидер Йордан Кюмюрджиев пък ще оглави групата на съветниците в местния парламент. Процедурата за това ще бъде приключена до сесията следващия четвъртък.