Финансирането на театрите е „Колкото повече, толкова по-малко“
Финансирането на театрите е „Колкото повече, толкова по-малко“ / снимка: Петър Тодоров
Финансирането на театрите е „Колкото повече, толкова по-малко“
84765
Финансирането на театрите е „Колкото повече, толкова по-малко“
  • Финансирането на театрите е „Колкото повече, толкова по-малко“

Парите за театър не трябва да се разпределят само към София – това мнение изрази в ефира на Дарик директорът на Държавен куклен театър Пловдив Виктор Бойчев. По думите му, така изготвяната методика за финансиране на театрите е несправедлива, защото ощетява малките населени места.

Положението с финансирането на театрите в момента е обратно на максимата на Мечо Пух и звучи така: „Колкото повече, толкова по-малко“, твърди директорът на Държавния куклен театър в града Виктор Бойчев.

Според него реформата в театъра би била справедлива, когато всеки регион успее да защити своите интереси и своя бюджет.

Българската народна приказка „Косе Босе“ е първата премиера за тази година на Държавния Куклен театър Пловдив. Тя ще запознае най-малките зрители с доброто и злото в живота, с взаимоотношенията и приятелството. Още три нови постановки ще подготвят пловдивските кукленици за своите почитатели – пиесата-експеримент „Ама че крокодил“, историята за рисунките в пещерата Магура „Пещерни приказки“ и спектакъла за възрастни „Дама Пика“. Фестивалът „Двама са малко, трима са много“ отново ще раздава пловдивчани на открити закрити сцени. А тази събота, 27-ми февруари Кукленият театър кани деца и родители в ателие „Баба Марта“, където заедно с любими куклени герои ще майсторят мартенички.

Цялото интервю с Виктор Бойчев можете да чуете на darikradio.bg