Директорът на Онкото оцеля
Директорът на Онкото оцеля / netinfo
Директорът на Онкодиспансера д-р Георги Райчев оцеля на поста си, въпреки констатираните от одита на общината груби нарушения на финансовата дисциплина и сключването на договори за 150000 лева без конкурси. Общинският съвет отказа да го отстрани временно, до приключване на прокурорската проверка.

Предложението за това направи съветникът от левицата Тодор Кръстев при обсъждането на доклада за самооценка на Райчев. Документът е необходим при акредитацията на здравното заведение и повечето съветници изразиха опасения, че отстраняването на управителя може да доведе до проблеми. Председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев призова колегите си да не изземат фукциите на прокуратурата и съда и да изчакат резултатите от проверката , която трябва да установи дали става дума за престъпление или за административни нарушения.

Оставяйки д-р Райчев начело на Онокодиспансера, Общинският съвет става негов съучастник, коментира Тодор Кръстев, който единствен гласува „за” собственото си предложение. Колегите му от групата на левицата се въздържаха, а останалите бяха „против”.