Цветанов за добива на волфрам: Няма цена, когато е застрашен човешки живот
Цветанов за добива на волфрам: Няма цена, когато е застрашен човешки живот / netinfo
Държавата ще отстоява обществения интерес. Няма цена, когато се съсипва животът на местните хора. Това заяви лидерът на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с жители на велинградското село Кръстава по темата за бъдеща волфрамов рудник в местността Грънчарица.

Според Цветанов, проблемът с мината е тежък.  Концесията е от 2009. Ако се разреши рудодобив, районът губи туризма, последиците за горския фонд  и за земеделието също ще са големи. Затова се полагат максимални усилия този прекрасен район от Родопите да се запази.

Ще се съобразим с вашата воля ,с волята на жителите на Велинград и с волята на инвеститорите в туризма в региона, увери още Цветанов.

Жителите на Кръстава поискаха от госта съдействие за ремонт на пътя за Велинград. Шосето е част от горския фонд и трябва да се изключи оттам, за да може да се започнат ремонти. За момента са асфалтирани само 12 км, които са едва половината от трасето. Цветанов увери, че са отпуснати 50 000 лева от Републиканския бюджет за въпросния участък. С дофинансиране от общината е реалистично да се очаква, че скоро той ще бъде ремонтиран.