БСП обявява кандидата си за кмет на Пловдив
БСП обявява кандидата си за кмет на Пловдив / снимка: Дарик радио Пловдив , архив
БСП обявява кандидата си за кмет на Пловдив
81445
БСП обявява кандидата си за кмет на Пловдив
БСП обявява кандидата си за кмет на Пловдив
  • БСП обявява кандидата си за кмет на Пловдив
  • БСП обявява кандидата си за кмет на Пловдив

БСП ще излъчи днес своя кандидат за кмет на Пловдив. Конференцията на социалистите започва от 10 часа в Панаира. По време на форума ще има политически доклад за предизборната ситуация и предстои да бъде приета предизборната платформа на столетницата в града.

Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов е с най-много номинации и е издигнат от 64 организации. След него е председателят на групата общински съветници и директор на Английската гимназия Николай Радев с 42 номинации.

Сред останалите номинирани са бившият заместник-министър на образованието Кирчо Атанасов, инж. Петър Бояджиев и Минка Сърнешка.

Чакаме битка и при нас винаги е интересно. Важно е как ще се нареди листата и кой ще бъде кандидат за кмет. Всеки един има шансове и в нашата партия всичко до последния момент е непредвидимо“, коментира пред Дарик Гергов.

Когато се говори, че председателят на организацията в Пловдив е кандидат за кмет е естествено и логично той да бъде основния претендент, но някои от номинираните може да си направят отвод“, каза пред Дарик Захари Георгиев от Изпълнителното бюро на БСП, който също ще присъства на форума.

Кандидатите за включване в листата на БСП са 60 и предстои да бъдат подредени от около 200 делегати чрез таен вот. Кандидатите за районните кметове вече са ясни. За „Централен“ това е бившият депутат инж. Калин Милчев, в „Източен“ – компютърния специалист Йордан Василев. Кандидат за кмет на „Западен“ пък е софтуерния специалист Милена Колева. За управлението в „Северен“, „Тракия“ и „Южен“ ще се борят съответно футболната легенда Петър Курдов, икономистът Добромира Тошева и експертът по европейски политики и програми Красимир Трифонов.