/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
Премиерът ще посети и Асеновград
Премиерът Бойко Борисов пристига днес в Пловдив. Той ще се срещне с ръководствата и фенклубовете на пловдивските футболни клубове "Локомотив" и "Ботев", за да обсъди с тях разпределението на отпуснатите от Министерски съвет 37 милиона лева. 

Борисов пристига на "Лаута" в 10.00 ч. Там той ще разговаря с феновете и ръководството на ФК "Локомотив" Пловдив. Час по-късно той ще бъде на Колежа, където ще говори с ботевистите. 

Според кмета Здравко Димитров ПФК "Ботев" получава 25 млн. лв.  и ПФК „Локомотив“ – 12 млн. лв. от отпуснатите пари. Общината ще трябва да получи проектите за подобряване на спортната инфраструктура, за да може да се обяви обществена поръчка за избор на изпълнители. По думите на кмета „Ботев“ вече имат изготвен проект за стадиона, а  „Локомотив“ трябва да реши за какво ще използва средствата -  за стадион или база.

Отделно от тази субсидия правителството отпуска близо 5 млн. лв. за изграждането и оборудването на спортни зали в пет пловдивски училища – това са СУ „Найден Геров“, ОУ „Душо Хаджидеков“, СУ „Свети Седмочисленици“, СУ „Софроний Врачански“ и  ОУ „Антим 1“. Проектите ще са типови и ще се реализират от Министерството на младежта и спорта.  Основните критерии, по които са избрани тези училища са брой на ученици, които нямат условия за практикуване на часове по физическо възпитание и спорт в училище.

След срещите с клубовете премиерът днес ще посети и СУ „Найден Геров“, а след това ще инспектира ремонта на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. 

След това Борисов отива в Асеновград. В 12.00 ч. той ще бъде в ОУ "Петко Каравелов" в града.