Байърли: Партньорството между родители и учители е начин за справяне с детското насилие
Байърли: Партньорството между родители и учители е начин за справяне с детското насилие / netinfo

Училището, учителите и родителите трябва да работят в синхрон, за да се справят с проблемите на детското насилие, в САЩ се научихме, че насилието в училище е проблем, който се решава с партньорство. Така американският посланик Джон Байърли отговори на въпрос на Дарик радио как се справят в Америка с детското насилие от деца върху деца. По думите му - действията трябва да са синхронизирани предварително, да се знае какви ценности се внушават на децата в дома и от друга страна – родителите трябва да знаят какви ценности им се внушават в училището.

“Учителите и родителите трябва да общуват помежду си, да обменят информация за потенциалните събития и обстоятелства в училището, които могат да бъдат повод за насилие”, каза още посланик Джон Байърли.

“В Съединените щати за съжаление също имаше трагични обстоятелства, свързани с насилието при деца в училищата. Това, което научихме в резултат на тези събития е, че трябва да има много тясно партньорство между родителите, образователните институции и учителите. Партньорство, както по отношение на това, което става в училището, така и по отношение на това, което става в дома. В крайна сметка - всичко опира до ценностите” обясни Байърли.