/ снимки: Кирил Кирилов
Стената
99580
Стената
  • Стената
Артистичната инсталация „Стената“ ще се постави на по-централно място, където има по-голям поток от хора. Това заяви в интервю за Дарик радио началният учител Христина Танева. В момента творбата на архитектите Мария Бадева и Гергана Попова, е във фоайето на Основно училище „Пенчо Славейков“ в кв. „Столипиново“.
 
Младата учителка каза, че тепърва ще се вземе решение, заедно с директорката на училището Екатерина Делинова, кое ще е новото място, на което „Стената“ ще бъде поставена. Идеята в момента инсталацията да е до главния вход, е хората, които влизат в училището, да получат допълнителна информация, каза Христина Танева.
 

Стената
netinfo

 
На „Стената“ има QR код, който отпраща към блог, където може да бъде намерена информация кои са децата, в какви инициативи са участвали, в какви прояви, най-вече с цел популяризиране на дейностите им. Към инсталацията е имало голям интерес, особено докато беше изложена на последното издание на „Капана фест“, разказа Танева.
 
"Истината е, че затворени в квартала, децата нямат мечти. Ролята на учителите и социалните предприемачи е точно такава – да накара децата да започнат да мечтаят", категорична бе младата учителка.
 
Чуйте и от приложеното аудио.