Арестуваха гардове за препродажба на билети за мач
Арестуваха гардове за препродажба на билети за мач / снимка: БГНЕС
Двама гардове от частна фирма, охранявала дербито между „Локомотив Пловдив” и “Ботев”, и техен съучастник са в ареста заради препродажба на билети, съобщиха от полицията. Заподозрените се разследват от сектор “Икономическа полиция”.

По първоначални данни охранителите – на 23 и на 28 години, които са проверявали билетите на един от входовете на стадион “Лаута”, са ги предавали на 27-годишен мъж за повторно пласиране. Тримата са уличени с помощта на стикерите, които ръководството на „Локомотив” отпечата върху билетите за дербито, за да предотврати преснимането им на ксерокс, научи Дарик.

По неофициална информация, двамата гардове работят отскоро в частната фирма ДАИКС, която по договор с ПФК „Локомотив” охранява домакинските мачове на отбора от седем месеца. За утре е планирана среща между ръководството на отбора и собствениците на фирмата.

Двамата футболни фенове, които пострадаха по време на мача, са изписани от болницата. 14-годишно момче от агитката на “Локомотив” е с обгоряло от бомбичка лице, а 19-годишен привърженик на “Ботев” – с разцепена вежда. По време на футболната среща са хвърлени около 20 бомбички и запалени около 60 факли, уточняват от полицията.