Александър Колев оглавява ВМРО-БНД в Пловдив?
Александър Колев оглавява ВМРО-БНД в Пловдив? / снимка : dariknews.bg

Председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов е водил разговори с кмета на район „Южен" в Пловдив Александър Колев относно поемането на служебното ръководство на партията в Пловдив. Това заяви пред Дарик самият Колев.

Кметът на район „Южен" категорично отказа да потвърди дали ще оглави хората на Каракачанов в Пловдив, като уточни, че крайното решение ще вземе председателят на ВМРО-БНД.  

До проблемите политическата сила се стигна след последния конгрес на пртията, на който трябваше да бъде избран нов лидер. Тогава пловдивската организация и представителите на още 13 областни структури от страната напуснаха форума, като не признаха легитимността на конгреса и в знак на протест срещу преизбирането на Каракачанов за председател на партията.  

В началото на месец февруари на свое заседание Националното ръководството на ВМРО-БНД взе решение да прекрати мандата на Областния и на Общинския комитети на ВМРО-БНД в Пловдив.  

В отговор на това, недоволните от управлението на Каракачанов регистрираха партията „Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност - Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ). Новото формирование е оглавено от зам.-кмета по общинска политика в Пловдив Петко Атанасов. В следващите няколко седмици се очаква всички пловдивски воеводи да се влеят в новата партия.