/ Община Пловдив
"Проектобюджетът на Пловдив за тази година възлиза на 424 милиона лева", съобщи кметът Здравко Димитров при представяне на макрорамката на бюджета на Пловдив за 2021 г.

От тях държавно делегираните дейности са 226 млн. лв. и са сериозно увеличени, заради ръста на заплатите на учителите, социалните и здравните работници и администрацията.

Община Пловдив осигурява техника за тренировки в зала „Колодрума“

Капиталовата програма на Пловдив е 198 млн. лв., от тях 121 млн. лв. са безвъзмездни средствата от европейски проекти. Инвестиционната програма за инфраструктура е близо 150 млн. лв.

Държавният трансфер е 45 млн. лв. като в това са предвидените средства за двата стадиона и изграждането на седем детски градини и училища. За Водния проект, който се реализира с европейски средства и се съфинансира от общината, са предвидени 62 млн. лв.

За изграждането на нова пътна инфраструктура са заделени 25 млн. лв., като сред тях са три възлови обекта за Пловдив - пробивът "Модър-Царевец" , реконструкцията на ул. "Даме Груев" и Кукленско шосе в частта от ул. "Скопие" до бул. "Александър Стамболийски", посочи кметът.

Очакваният размер на собствени приходи е 171 млн. лв., които са с над 10 млн. лв. в повече от миналата година. Здравко Димитров подчерта, че приоритетите в проектобюджета са съставени след консултации с политическите сили в местния парламент, както и с районните кметове, на които те са представили своите приоритети.