/ Община Пловдив
Община Пловдив ще осигури техника, която да се използва от колоездачите по време на тренировки в зала „Колодрума“.

За това се договориха кметът на Пловдив Здравко Димитров и президентът на колоездачната федерация Драгомир Кузов. На срещата присъстваха още зам.-кметът по спорт Георги Титюков и управителят на многофункционалната зала Галина Китена.

Българската федерация по колоездене получи безвъзмездно от Европейската три стартови устройства тип „дерн“, но в официално свое писмо изисква техниката да се ползва само при провеждането на европейски и световни първенства.

Отборите, които са заявили подготовка в Колодрума, обаче настояват да им бъде осигурена такава техника. Затова и Общината ще закупи електрически устройства от същия тип със собствени средства.

„Пловдив ще бъде по-конкурентен на големите колоездачни центрове в Европа и ако тези устройства ще помогнат, общината ще отдели средства, за да ги закупи и те да се използват при тренировките, а прецизната техника да остане за провеждане на големи състезания“, заяви кметът Здравко Димитров.

Президентът на колоездачната федерация Драгомир Кузов се ангажира да представи поне три оферти от реномирани фирми, които могат да осигурят съоръженията.