19-годишен убива пастир, изхвърля трупа му в канал
19-годишен убива пастир, изхвърля трупа му в канал / netinfo
19-годишният пастир Иван Стоянов е задържан в ареста за убийството на 45-годишния му колега Пенчо Колев. Трупът на пострадалия изплувал в напоителен канал край село Церетелево, Пловдивско вчера около 16 часа. На тялото се натъкнал безработният Угрин Анчев. Той отивал на полето с каруцата и слязъл да провери има ли риба в каналa, но се натъкнал на трупа само на около 500 метра от сградата на бившето ТКЗС, разказа пред Дарик радио кметът на Церетелево Василка Кирашка.

Пенчо бил в неизвестнот от 7 април 2008 година до вчера следобед.  Според съдебните медици, които са извършили аутопсията на трупа му, смъртта  е настъпила в резултат от тежка черепна- мозъчно травма. Тя е предизвикана от удар с брадва, който задържаният Иван е нанесъл на Пенчо докато е спял през нощта. След това е увил трупа в килима, завлякъл го е до близкия канал и го изхвърлил. Пред хората от Церетелево на другия ден казал, че същата вечер чул клаксон от автомобил,  Пенчо излязъл и повече не се върнал.

Двамата пастири гледали 50 крави във фермата на Димитър Митов от един месец. Преди това работили при друг фермер, но не им плащал добре и за това го напуснали. И двамата са родом от село Мътеница, Хисарско и се прехранвали като пасяли говеда по селата. Последният им работодател Митов ги настанил да живеят в една стая в сградата на бившето ТКЗС. Пред селяните те се представяли като баща и осиновен син, разказа кметицата на Церетелево Василка Кирашка.Какво казва чуйте в прикачения файл:

Пострадалият Пенчо никога не е осиновявал Иван,  не е създавал семейство до сега и няма деца. Затова една от версиите за убийството му е любовна връзка между него и с 26-години по-младия Иван, а втората  - скандал за пари. За отношенията между двамата разказва кметския наместник на село Мътеница Илия Илиев.Чуйте го в прикачения файл. 

По първоначални данни от полицията, Пенчо често обиждал, навиквал и биел младежа. Каква е истинската причина за убийството, ще установи следствието.