1 година затвор за шофьора, разигравал полицаи
1 година затвор за шофьора, разигравал полицаи / снимка: Димитър Владимиров, Дарик Радио Пловдив
Орхан Яшаров в съда
76175
Орхан Яшаров в съда
  • Орхан Яшаров в съда

Пловдивският окръжен съд осъди Орхан Яшаров, разигравал полицаи при гонка в Пловдив, на една година затвор при първоначален строг режим и година и половина лишаване от правото да шофира.

При управление на автомобила си шофьорът е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил имуществени вреди на полицейска кола за над 6 хиляди лева. Оказал е съпротива срещу двама служители на МВР и със сила ги е принудил да не извършат служебните си задължения.

Майката на 26-годишния шофьор крещеше пред съдебната зала, че е имало стрелба по нейното момче. Ще изпратя писмо до  Старбург”, заяви Кадрие Яшарова пред журналистите. Друга жена от близките на шофьора пък извади апарат и си премери кръвното налгане.

Когато полицаите са извадили оръжие и започнали да стрелят, момчето изпитало силен стрес,  каза пред медиите адвокат Димитър Будаков.  Според химическата експертиза за наркотични вещества е използван тетрахидроканабинол, уточни прокурорът Борис Мендев. Чуйте повече в прикачения файл

Подсъдимият призна вината си и каза, че съжалява за случилото се. Делото приключи след споразумение, постигнато в съдебната зала. То влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

 

Орхан Яшаров бе арестуван след зрелищно преследване от полицията на 19 октомври.  Той не е  спрял полицейска стоп палка и дежурната патрулка тръгнала след него. Един от полицаите стрелял и спукал гума на преследваната кола. Последвала верижна катастрофа с ранен униформен служител.