/ ThinkStock/Getty Images
31-годишен криминално проявен мъж от Луковит е задържан за извозване на незаконно придобити дърва, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Ловеч. Служител на Държавно горско стопанство - Лесидрен, потърсил съдействие от полицията в Луковит за спиране на лек автомобил „Опел"-Фронтера, в който се превозвала бракониерска дървесина.

След екшън, полицаи задържаха деветима крадци на дървесина с керван каруци

Около 17.20 часа превозното средство било установено да навлиза с несъобразена скорост в града, като на ул. „Иван Вазов” водачът загубил контрол над управлението и се ударил в два паркирани автомобила, след което се обърнал на една страна, а превозваните дърва паднали на пътното платно.

31-годишният водач избягал от мястото на произшествието и бил последван от двама полицаи. Униформените многократно отправяли разпореждане мъжът да спре на място. Нарушителят опитал да навлезе в местност с гъста растителност, след като за пореден път отказал да спре. Тогава единият от полицаите след предупреждение стрелял в безопасна посока със стоп патрон. Едва тогава беглецът спрял и бил задържан.