Времето на 9 октомври: Максимални температури до 17 градуса
Времето на 9 октомври: Максимални температури до 17 градуса / dariknews.archive

В неделя атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.
През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Сутринта в низините и котловините на Западна България температурите ще са ниски, предимно между 0 и 5 градуса и на много места там ще има условия за образуване на слана. В крайните източни райони минималните температури ще са 8 - 10 градуса.

В неделя облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Максималните температури в повечето места ще са между 14 и 19 градуса като в Плевен се очакват температури от 4 до 17 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Максималните температури ще бъдат 17 - 19 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, а температурата на морската вода 20 - 21 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, а на 2000 метра - около 3 градуса.

В понеделник и вторник облачността ще е предимно значителна. Първия ден главно в Западна България, а втория на повече места из цялата страна, с прекъсвания ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg