pomo6t
pomo6t / b4k-pleven
На 12 май в Историческия музей в Плевен се проведе състезание на Ученическите екипи по първа помощ. В него участие взеха шест отбора – екипите на градовете Долна Митрополия, Гулянци, Плевен, Белене, Кнежа и село Вълчитрън.

Състезанието премина в 3 етапа, като екипите минаваха през три пункта. На първия учениците прилагаха своите умения за странично стабилно положение и сърдечен масаж, като техен изпитващ бе д-р Каталска.
На втория пункт отборите решаваха тест, състоящ се от 10 въпроса, проверяващи техните теоретични знания, а на последния трети пункт екипите получаваха казус с пострадал, за когото трябва да се погрижат и да повикат Спешна помощ.

За да се определи отборът - победител, сумарно се събраха точките от трите части на състезанието, което класира екипите в следния ред :
I място – СУ „Васил Априлов“ - гр.Долна Митрополия
II място – СУ „Христо Смирненски“ - гр. Гулянци
III място – ОУ“Д-р Петър Берон“ - гр.Плевен
IV място – ОУ“Васил Левски“ - гр.Белене
V място – ОУ“Отец Паисий“ - гр.Кнежа
VI място – ОУ“Никола Йонков Вапцаров“ - с.Вълчитрън

За доброто настроение на децата се погрижиха доброволците на Българския младежки червен кръст - Плевен, които приготвиха много забавни игри - пъзел, воден пинг-понг, имитации и още много други предизвикателства, които осигуриха усмивки по лицата на състезателите.
Освен грамоти и награди, участниците получиха нови запознанства, красиви снимки и споделени моменти заедно.