/ Dariknews.bg, архив
НАП напомня на клиентите си за отстъпката за подаване на декларация онлайн
174 000 клиенти на НАП получиха на електронната си поща напомняне, че срокът за ползване на 5% отстъпка за подаване на декларация за облагането на доходите изтича след една седмица – на 31 януари.

В имейлите приходната агенция уведомява гражданите и за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица през тази година.

До края на януари ползваме 5% отстъпка за декларация онлайн

Електронни писма получиха всички клиенти на администрацията, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв.

Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г.

НАП: Декларациите с баркод сами смятат дължимия данък

До момента в офис Плевен са подадени 460 броя годишни данъчни декларации за доходи на физически лица по електронен път, от които 350 с начислена 5% отстъпка.  Ползваната отстъпка от клиентите на НАП по подадените декларации варира от 0.20лв. до 500.00лв.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700/ 18 - 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg