В НУ„Христо Ботев проведоха Втора глобална седмица на пътната безопасност
В НУ„Христо Ботев проведоха Втора глобална седмица на пътната безопасност / archiv.DarikNews

На 9 май 2013 г. от 11:00 часа, учениците от първа смяна и от 13:30 часа - втора смяна се включиха във Втората глобална седмица на пътната безопасност обявена от Организацията на обединените нации "Безопасност на пешеходците".

Инициативата е на Директора на училището Цветелин Горанов и гл. инспектор Йордан Дундаков - Началник Сектор „КАТ - Пътна полиция" към ОД на МВР - Плевен и протече под мотото „Безопасно лято".

След броени дни най-малките ученици излизат във ваканция - време за игри. По този повод, Мариана Цветкова - говорител на ОД на МВР - Плевен, разказа на учениците как да пресичат безопасно, да управляват велосипед и им пожела весело лято.

Гл. инспектор Йордан Дундаков изнесе беседа по темата „Безопасно лято" и отговори на многобройните въпроси на децата: „На каква възраст ще се возят без детско столче и на предната седалка", „Как се санкционират нарушители, които не спират на пешеходна пътека", „Кое е най-вълнуващото в професията на полицая" и др.

Пътни полицаи с патрулен автомобил запознаха учениците с правилата за безопасно движение - пресичане на светофарна уредба, на пешеходна пътека.

В НУХристо Ботев" проведоха Втора глобална седмица на пътната безопасност
netinfo

Втората глобална седмица ще продължи с темите: „Пътни знаци и места за безопасно пресичане", „Пресичане на нерегулирано кръстовище" в час на класа. Идеята на ръководството и педагогическия екип е изграждането на безопасно поведение и се постига с включването на учениците в ситуации, в които обучаваните се учат да разбират, прилагат, оценяват и управляват практически умения, необходими им в съвременната пътна обстановка. Знанията за безопасност на движението са начин да се съхрани живота на децата.