Три фирми от Ловешко с награди от трудовата инспекция
Три фирми от Ловешко с награди от трудовата инспекция / archiv.DarikNews

Три предприятия от Ловешка област получиха награди от конкурса „Годишни национални награди за постижения в областта на осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд - 2011 г." на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда", съобщи инж. Митко Митев, директор на дирекция „Инспекция по труда" - Ловеч.

Титанът „Златна Панега цимент" АД спечели специалната награда за добри практики в превенцията на трудовия травматизъм. В категорията на предприятия с до 50 заети лица второ място спечели печатница „Дъга" - Ловеч, а третото място взе „Стемар М" ООД (цех за трикотажни изделия) - Ловеч.

Целта на наградите е да се отличат примерите за добри практики и да се насърчат всички работодатели и предприятия да провеждат целенасочена и систематична вътрешнофирмена политика за осигуряване на безопасност и здраве на работните места, за премахване, ограничаване и намаляване на предпоставките за възникване на инциденти, които биха застрашили живота на работещите хора, за постигане на истинско благосъстояние при работа, така че на своите работни места хората да се чувстват пълноценни, спокойни и сигурни за здравето и живота си.