love4 r
love4 r
Ловеч се включва в инициативата „Нощ на литературата”, а за четящите има и томбола с награди.
„Нощта на литературата” ще се проведе на 15 май на три места в града. В Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” четенето започва в 18 ч. Откъс от „Всичко това е любов” на Дулсе Мария Кордозо ще прочете Биляна Петрова, директор на Драматичния театър в Ловеч.
В къщата галерия „Никола Манев” (до детска градина „Мария Сиркова”) в кв. Вароша в 18.30 ч. актьорът Стоян Георгиев ще чете откъс от книгата „Мая, кралицата на Голямата река” от Ева Ибътсън, а в Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски” (в сградата на Младежкия дом) актрисата Слава Георгиева ще прочете откъс от „Най-кратките приказки на света” на Янош Лацкфи и Тамаш Ияш. Началото е в 19 ч.
Всички участници в „Нощта на литературата”, преминали и през трите „гнезда”, ще участват в томбола. Наградите са билети за кино и театър, сувенири от Художествената галерия, книги от областната администрация, ръчно изработени предмети от работилница „Майсторилница” към сдружение „Граждански инициативи”. Наградите ще бъдат изтеглени по време на последното четене в Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски”.