“Тереза Маринова и приятели“ се превърна в истински празник
“Тереза Маринова и приятели“ се превърна в истински празник / Снимки: www.sportal.bg

Повече от 300 деца на възраст между 6 и 12 години взеха участие в първия турнир по лека атлетика "Тереза Маринова и приятели", който се проведе в столичната зала "Фестивална". Много усмивки, награди и емоции зарадваха малчуганите, които се бориха за разпределението на медалите в три възрастови групи - момичета и момчета на 7-8 г. (родени 2002-2003 г.), момичета и момчета на 9-10 г. (родени 2000-2001 г.) и момичета и момчета на 11-12 г. (родени 1998-1999 г.). Те премериха сили в четири дисциплини - 40 метра, скок дължина, скок дължина от място, насрещна щафета 6х40 м.

За да уважат Тереза и турнира, който беше в чест на 10-годишнината от спечелването на олимпийската титла й в тройния скок в Сидни,  в залата се появиха куп атлетически величия от близкото минало, сред които Христо Марков, Стефка Костадинова, Николина Щерева, Ива Пранджева, Петя Пендарева, Светла Димитрова, както и много други. Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков също се появи на спортния атлетически празник.

Тереза Маринова и приятели се превърна в истински празник
netinfo

Инициативата посети и плевенският народен представител от ГЕРБ Ивелин Николов - член на постоянната комисия по образование, наука и въпросите на децата, младежта и спорта, който е бивш лекоатлет, треньор и близък приятел на Тереза.

Живата ни легенда в спортната гимнастика Йордан Йовчев също не пропусна състезанието на Маринова, с която танцуваше в тандем в шоуто "Денсинг старс" през миналия сезон. Боби Турбото, участник в танцовото шоу, също уважи спортния празник в зала "Фестивална".

Празникът започна с кратък филм с някои от най-запомнящите се мигове от кариерата на плевенчанката, сред които и спечелването на олимпийската титла в Сидни през 2000 година. Цялата зала посрещна Маринова на крака и с бурни аплодисменти. След това бъдещите състезатели бяха приветствани последователно от Тереза, нейният треньор Хиристо Марков, друг бивш треньор - депутата от ГЕРБ Ивелин Николов и председателя на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Тереза Маринова и приятели се превърна в истински празник
netinfo

"Благодаря на всички, че уважиха моя празник. Надявам се всички деца да си тръгнат щастливи от тук. Надявам се това да е първото състезание на един бъдещ олимпийски шампион. Ще има победители и победени, но се забавлявайте, защото това е най-важното. Сидни е любимият ми град, защото там станах световна шампионка за девойки, а после и олимпийска за жени", бяха първите думи на Маринова към участниците в състезанието и гостите на турнира.