/ /ThinkStock/Getty Images
Плевенският окръжен съд призова за разпит още свидетели във връзка с убийство на жена в село Божурица.

Това съобщи Ина Минкова от отдел „Връзки с обществеността” в съдебната институция. "Съдът е разпитал първите десетима души, но поради големия брой свидетели останалите ще бъдат изслушани на следващо заседание", уточни тя.

След скандал и сбиване в Плевенско: Жена е убита, 3 души са ранени

Наказателното дело е образувано по обвинителен акт, внесен от Окръжната прокуратура в Плевен, срещу 24-годишен мъж от село Божурица. Инцидентът е от 2 февруари 2022 г., когато той умишлено умъртвил жертвата си и опитал умишлено да умъртви още един мъж.

В 3:00 часа през нощта, обвиняемият нахлул заедно с трима мъже в жилището на жертвата, където имало празненство. Причина за нападението били предходни спорове между участници в произшествието.

С влизането в дома четиримата мъже започнали да нанасят удари на всеки, който бил пред очите им. Обвиняемият ударил силно с нож пострадалата жена два пъти в гръдния кош и тя починала.

На втория пострадал били нанесени няколко прорезни рани с нож в главата и в гърба, но, след спешна хирургическа намеса, неговият живот бил спасен. Други лица също получили прорезни рани при нападанието същата нощ.

"Обвиняемият не е осъждан досега", поясни Ина Минкова и добави, че съдебното разследване ще продължи на 14 март, когато трябва да се явят останалите призовани свидетели.
Малин Решовски, БТА