kone
kone / Pobeda chit zora
На 6 юли 2018 г. в НЧ ”Зора-1990 г.” село Победа беше прожектиран филм „Един ден в конезавод Клементина”. Събитието се проведе по идея на Анатоли Великов и със съдействието на читалището.
Инициативата за създаването на такъв филм се заражда преди 24 години у Анатоли Великов поради голямата му любов към конете. Той е завършил Ветеринарномедицински факултет в Тракийски университет - Стара Загора и започва работа в ПЖК „Г.Димитров”село Победа, Община Долна Митрополия.
        
Може да се гадае, какво е накарало Анатоли Великов да организира заснемането на филма „Един ден в конезавод „Клементина”, но за съжаление се сбъдва неговата констатация, че „Този период е началото на края”.
По време на прожекцията, публиката бе изцяло от хора, работили в стопанството по това време, които с носталгия си спомняха за своя житейски и трудов път, преминал в племенното животновъдство.
Присъстващите изказаха благодарност на Анатоли Великов, затова че макар и от години да работи извън пределите на България, милее за родното си място и увековечава в този прекрасен филм една малка част от символите на Конезавод Клементина - емблематичната Кръгла конюшня, Портала и Хиподрума.