/ dariknews.archive
С уроци по родолюбие, насочени към най-малките, започва организираната от Община Плевен по повод 10 декември - Ден на Освобождението на Плевен от турско робство и на признателност на гражданите към загиналите за неговото Освобождение.

Започна възстановяването на още една сграда - паметник на културата в Плевен (СНИМКИ)

На 5 декември,
от 14.00 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877” започва първият урок по родолюбие, той ще е за възпитаниците на НУ „Христо Ботев” в Плевен. Същият ден от 17.00 часа в ХГ „Илия Бешков” ще бъде открита изложба графика „10 декември - ден на признателност”, творбите са от колекция „Руско-турска освободителна война” на галерията.

На 6 декември програмата продължава с изложба „Книги от златния фонд на РВИМ за Руско-турската война 1877-1878 г. и Плевенската епопея”. Тя ще бъде открита в 11.00 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877”.

ОбС-Плевен се включи в дарителската кампания за паметник на Девета пехотна плевенска дивизия

На същото място, но от 9.30 часа на 7 декември ще се проведе вторият урок по родолюбие „Освобождението на Плевен” – той е за учениците от НУ „Отец Паисий”. В 11.00 часа същия ден на оградата на къща музей „Цар Освободител Александър II” ще бъде открита изложба постери „Памет в бъдещето”.

Тържественият ритуал на 10 декември започва в 11.00 часа на пл. „Възраждане”. След него от 12.00 часа ще се състои празничен концерт на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” в ДКТ „Иван Радоев”.
 
Със заповед на кмета на Община Плевен Георг Спартански 10 декември е обявен за неучебен за всички училища и за Центъра за подкрепа и личностно развитие /ЦПЛР/ на територията на община Плевен.