slivek
slivek / internet
По проекта „Подобряване на жизнената среда в Дом за възрастни с физически увреждания в община Ловеч” с 30 хил. лв. ще бъде подменено обзавеждането в дома в село Сливек, съобщи кметът Корнелия Маринова. Средствата са от фонд „Социална закрила” на Министерството на труда и социалната политика, като 27 хил. лв. са безвъзмездно предоставени от фонда, а съфинансирането от страна на общината е 3000 лв.
 
Проектът предвижда подмяна на съществуващото старо и амортизирано обзавеждане и оборудване в Дома за възрастни с физически увреждания в с. Сливек с ново подходящо за дейността. С неговата реализация ще се подобри жизнената среда на 40 души с физически увреждания, настанени в дома. Ще се предоставя подходяща грижа според увреждането, рехабилитация, социална и психологическа подкрепа в сигурна среда. Ще се подобрят и санитарно-хигиенните условия.

Домът в село Сливек е единствената специализирана институция за възрастни с физически увреждания в Ловешка област, капацитетът му е 40 места. От разкриването му през 1991 г. работи при пълна заетост.