rumen petkov
rumen petkov / abv press
Румен Петков: На гол тумбак – чифте F-16
"На гол тумбак – чифте F-16". Това обяви в предаването „Тази сутрин” по БТВ лидерът на ПП АБВ Румен Петков по повод конкурса за нови изтребители за Военновъздушните сили.
„Имаме самолети и хеликоптери, които още 10 години могат да обслужват въздушната ни сигурност“, твърди лидерът на АБВ.
По негова информация самолетите и хеликоптерите на военните в момента не са застраховани. Заради това оставка трябва да подадат командирът на ВВС, началникът на отбраната и министърът на отбраната, смята Петков.
АБВ призовава за мораториум върху купуването на нови изтребители. От партията настояват заделените за сделката пари – 1,8 млрд. лв., да бъдат инвестирани в образование, здравеопазване и борба с демографската криза.
Румен Петков коментира и напрежението във Войводиново – селото, в което започнаха протести и събаряне на незаконни ромски къщи след като двама младежи от ромската махала пребиха командос на Богоявление.
„Не може всеки път, когато двама цигани посегнат на редовен човек, ние да сме смаяни от факта, че има незаконни постройки”, каза лидерът на АБВ.
По думите му, решението е да се направи карта на всички незаконни постройки в страната от областните управители, да се осигури ресурс и да се действа незабавно./БТВ/