РИОСВ е уведомила кметовете за кандидатстване по ОП Околна среда
РИОСВ е уведомила кметовете за кандидатстване по ОП Околна среда / netinfo

Уведомителни писма във връзка с възможностите за кандидатстване по оперативна програма “Околна среда” са изпратени от РИОСВ Плевен до кметовете на общините в Плевенска и Ловешка област. Това съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

До 15 януари следващата година ще се набират проектни предложения за финансиране по приоритетна ос 3 на Оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.” - опазване, поддържане и възстановяване на биологичното разнообразие в страната. Проектите се подават в Министерството на околната среда и водите. Потенциални бенефициенти може да са общински администрации, регионални управления по горите, нестопански организации, както и регионални структури на МОСВ.

Задължително условие е проектите да се изпълняват на територията на страната. Дейностите, които могат да бъдат финансирани по тази процедура, са свързани с опазване, поддържане и възстановяване на местообитания на видове, изграждане на съоръжения, които допринасят за това и други. Пълният комплект на документите, свързани с кандидатстването, е публикуван на адрес www.moew.government.bg.