/ dariknews
Окръжната прокуратура в Плевен ръководи разследване за извършено в края на ноември 2018 г. убийство на 72-годишна жена във вилната зона край Плевен. На 6 декември 2018 г. е намерен трупът на 72-годишна самотно живееща жена във вилната зона край Плевен. Трупът е бил със следи от изгаряния.

След оглед на местопроизшествието и трупа е образувано досъдебно производство. В резултат на разследването на 10 януари 2019 г. е установен извършителят на деянието - 49-годишен мъж. Установено е, че пострадалата жена и извършителят на убийството се познавали. В края на ноември 2018 г. двамата употребили значително количество алкохол във вилата на пострадалата. Между тях възникнал скандал и двамата си разменили удари. След нанесен удар от 49-годишния мъж пострадалата паднала на земята и изпаднала в безсъзнание. Мъжът я преместил в избено помещение на вилата и я запалил. Жената починала от изгаряния.

Окръжна прокуратура-Плевен привлече в качеството на обвиняем 49-годишния мъж за убийство, извършено при условията на опасен рецидив. Той направил пълни самопризнания. С определение на Плевенския Окръжен съд от 11 януари 2018 г. искането на прокуратура е уважено и на лицето е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Извършителят на убийството е осъждан, включително и за извършено друго убийство. През 2017 г. той е бил освободен условно предсрочно от изтърпяване на наказание лишаване от свобода за извършеното друго убийство.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Плевен.